Royal Spice – polsko – ukraiński producent naturalnego aromatu dymu wędzarniczego.
Hickory – doskonaly zamiennik naturalnego wędzenia mięs, serów lub ryb, dla osób które nie mają możliwości wędzenia.
Mozna stosować również jako dodatek do potraw, dla nadania im wędzonego smaku i aromatu.
Roztwór dymu wyprodukowany w procesie kontrolowanej pirolizy drewna i oczyszczony od substancji szkodliwych i rakotworczych.
Producent Royal Spice
Skład: aromat dymu wedzarniczego na bazie wody, produkty spałania łupin orzechów «Hickory»
Stosowanie:
– Do moczenia mięsa lub ryb – surowce umieszczić w przygotowanej marynacie lub solance z dodatkiem dymu w dawce 1-2%, utrzymywanej zgodnie z procesem techologicznym.
– Do moczenia boczku, osłonek do kiełbas oraz do zmiększania skórki – umieszczić w przygotowanej marynacie lub z dodatkiem dymu w dawce 1 litr dymu na 60-80 litrów wody, prestrzeganej do procesu technologicznego.
– Dla nastrzyku – do solanki lub marynaty dodać 1-2% dymu
– Lub nanieść dym pędzlem przed wędzeniem, gotowaniem lub pieczeniem.