ZAMÓWIĆ PRÓBKI

Termowakuumowe dyfuzyjne solenie nasion

Termowakuumowe dyfuzyjne solenie nasion

W celu ustalenia ceny prosimy o kontakt telefoniczny.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Jakościowe solenie nasion i orzechów to gwarancja długotrwałego przechowywania produktów o najlepszych walorach smakowych, które z pewnością docenią Państwa klienci. Dzięki głębokiej próżni oraz zaawansowanym technologiom solenia, produkt przygotowany w naszym urządzeniu cechuje się znacznie bardziej wyrazistym smakiem w porównaniu do produktów solonych w gorącej wodzie. Technologicznie kompleks ten pozwala nasycać produkty nie tylko solą, ale także innymi składnikami smakowo-aromatycznymi, co umożliwia tworzenie wielu innowacyjnych wyrobów, które zyskały uznanie konsumentów. Zaletą próżniowego procesu dyfuzyjnego solenia jest niski poziom pozostałości zużytego roztworu, ponieważ w warunkach głębokiej próżni produkt wchłania maksymalną możliwą ilość roztworu. Zasada dyfuzyjnego solenia polega na przenikaniu roztworu do wnętrza produktu przez jego naturalne osłonki ochronne. Produkt (nasiona, orzechy) trafia do maszyny w stanie surowym, a następnie pod wpływem ciśnienia, temperatury i próżniowych wibracji łupiny produktu otwierają się, umożliwiając wnikanie wcześniej przygotowanego roztworu soli i przypraw do jądra nasion lub orzechów. Dzięki temu uzyskuje się najwyższe parametry smakowe. Zawsze chętnie odpowiemy na Państwa pytania, prześlemy próbki naszych produktów lub omówimy możliwość wizyty w działającym zakładzie w celu przeprowadzenia demonstracji na żywo.