Wysokiej jakości solenie nasion i orzechów – gwarancja długotrwałego przechowywania z najlepszymi walorami smakowymi, które docenią Państwa klienci
Doskonały smak produktów to efekt zastosowania głębokiej próżni w połączeniu z zaawansowanymi technologiami solenia. Produkty solone w naszym urządzeniu mają znacznie intensywniejszy smak w porównaniu z produktami solonymi w środowisku gorącej wody.
Technologicznie, nasz system może nasycać produkty nie tylko solą, ale również innymi składnikami smakowo-aromatycznymi, co pozwala na stworzenie wielu nowych produktów, które z pewnością zachwycą Państwa konsumentów.
Zaletą stosowania próżniowej metody solenia dyfuzyjnego jest niski poziom pozostałości zużytej solanki, ponieważ w środowisku głębokiej próżni produkt absorbuje maksymalną możliwą ilość solanki.
Zasada solenia dyfuzyjnego polega na przenikaniu solanki do wnętrza produktu poprzez jego naturalne powłoki ochronne. Produkt (nasiona, orzechy) podawany jest do maszyny w stanie surowym, następnie za pomocą ciśnienia, temperatury i wibracji próżniowej otwierają się pory skórki, przez które do środka (do jądra nasiona, orzecha) dostaje się wcześniej przygotowany roztwór soli i przypraw. Dzięki temu zapewnione są najwyższe walory smakowe.
Zawsze chętnie odpowiemy na wszelkie pytania, wyślemy próbki produktów lub omówimy możliwość wizyty w działającym zakładzie produkcyjnym w celu praktycznej demonstracji.